Hundklimpens blogg
En blogg om tankar och funderingar!
Här kan du följa mina planer, mål och drömmar med både Hundklimpen och mitt hundliv!


Att välja hunddagis kan vara svårt.
I vissa fall är det så fullt att man får ta bästa möjliga tills det du helst vill ha har en plats ledig. Men kanske är det också så att du sitter redan nu och funderar på hur det blir efter corona, vart ska din hund ta vägen när du måste tillbaka till arbetsplatsen/skolan? Hundar får inte vara själva mer än fem timmar, och även om hunden kanske klarar att vara själv i fem tilmmar - är det verkligen ett bra hundliv?- Notera att alla hundar inte passar på dagis.
(Vissa hundar blir otroligt stressade i sådana miljöer, har man en sådan hund är ett mindre hunddagis värt att prova. Annars kan du kontakta ett hundrastningsföretag som åker hem till dig och hämtar din hund för rastning, om det är så att hunden känner sig tryggast hemma. Sista alternativet kan vara att söka någon som vill vara dagmatte eller daghusse)

- Vad har du för hund?
(Vad har din hund för behov? Tycker den inte om att vara ute i regn och blåst? Då kanske inte ett "ur och skur-dagis" är för er... Se över vad du tror är bäst för din hund, vad mår den bra av?)

- Vad har ni för livsstil?
(Om ni är väldigt aktiva tillsammans kanske du inte vill att din hund ska ha gått ut på promenader i fyra timmar på dagis, busat sig trött med kompisar i timmar och aktiverats ännu mer genom pedagogiska spel mellan det. Lite lugnare dagis kan ju också vara en fördel om hunden bor i ett hus med unga barn med spring i benen, så det mest superaktiva dagiset är inte alltid bäst per automatik. Igen, vad mår din hund bra av?)

- Fråga om tips från din tränare, vän eller uppfödare.
(Gärna om de har personlig erfarenhet från stället de rekommenderar, våga dock gå in med en egen kritisk syn ändå - svälj inte allt med hull och hår)

- Kolla efter H-märkning!
(Har de H-märkning måste de förhålla sig till modern forskning och etiskt korrekta metoder, de har även en granskad utbildning. Vem som helst kan inte få en H-märkning! Går du en kurs eller har hund på ett dagis där metoder känns förlegade och de har en H-märkning? Då kan du kontakta Sveriges hundföretagare så att de ser över om företaget ska behålla märkningen. Du kan givetvis vara anonym.)

- Vad har de för utbildning?
(Skriver de ens ut sin utbildning på hemsidan? Varför gör dom inte det? Jag drar alltid öronen åt mig om instruktörer inte skriver 1. Vart ifrån de fått sin kunskap, 2. Vad de är utbildade till)

- Be om att få hälsa på.
(Är det lugnt på dagiset? Hur agerar personalen när/om tumult uppstår? Är det rent? Ser de ut att ha bra rutiner?)

- Hur ofta får de gå ut, och hur länge?
(Vissa hunddagis har inte ens rastgårdar, fråga om de aktiverar hundarna mellan promenaderna på annat sätt? Har du en äldre eller skadad hund kanske den snarare mår bäst av att inte busa med andra kompisar i rasthagen, utan hellre kontrollerat när du är med)

- I hur stora grupper rastas hundarna?
(Går de med 10 eller 4 hundar samtidigt? Vilka tror du får mest ut av promenaden och får mest tid till att kissa, bajsa och lukta i lugn och ro? 10 hundar trasslar lätt in sig och det blir svårt för hundföraren att ge varje hund sin tid)

- Hur många hundar är det per personal?
(Är det mer än 10 hundar per personal är det lätt att något missas, att någon hund inte mår bra, kanske behöver vård eller behöver få komma hem igen till lugn och ro)

- Hur ser de på dominans?
(Med denna fråga sollar du med största sannolikhet bort de dagis som sysslar med gamla förlegade träningsmetoder, läs mer här)

- Kolla om de har anmärkningar från Länsstyrelsen.
(Kan tyckas vara hårt, kanske till och med fräckt, men det handlar trots allt om din bästa kompis...)

- Skriv avtal, och LÄS avtalet innan du skriver på!
(Vad har de med i avtalet? Känns det inte bra i magen? Be om att få ta med avtalet hem och läsa det ihop med en instruktör, vän eller uppfödaren - innan du lämnar in din hund)Lycka till!

Varma hälsningar
Beatrice Pettersson


 
Läs hela inlägget »

Nytt år och nya möjligheter heter det, alla möjligheter finns dock inte i och med corona. Men kanske kommer vi ändå kunna beta av ett par mål i år, jag hoppas det i vilket fall!
 
Mina mål
o Hundklimpen ska ha minst 15 hundkurser i år
o Att jag ska bli färdig viltspårsinstruktör
o Att jag ska ha kommit minst 2/3 in på min agilityinstruktörsutbildning
o Att jag åtminstone ska ha planerat för ett hundläger, även om den inte blir för 2021
o Få upp belysning till hösten på träningsplanen
o Hyra en hall för mer träning med Svante som kvalitetstid
o Hitta bra testekipage för min agilityutbildning
o Förbättra Hundklimpens plattformar
 
Svantes mål
o Gå fler viltspår som är ca 500-700m med vinklar
o Förbereda honom inför anlagsprov i viltspår
o Komma in i en bra trimningsrutin
o Köra mer agility ihop på träningsplanen

Läs hela inlägget »
Etiketter: mål och planer

Senaste veckan har jag lagt mycket tid på mina plattformar. Bland annat har jag ju flyttat min blogg hit, eller flyttat och flyttat, jag har startat upp på nytt snarare. Jag gillar inte bloggfunktionen via denna plattform dock, men jag antar att jag kommer vänja mig - eller att portalen görs om!

Idag lyckades jag göra min första Mood Board! Kolla bilden! Jag är så nöjd med färgerna och hoppas att de ska få bli företagets färger framöver! För att vara första gången jag sätter ihop färger och leker runt med bilder så är jag väldigt nöjd!

Jag har även snyggat till hemsidan under veckan. Främst bytt typsnitt på brödtext och rubriker, vilket jag upplever lyft hemsidan. Den uppfattas inte lika tung och plåttrig! Jag har kastat om lite under "Om oss" och "Kontakt & Förmåner", helt enkelt för att skala ner infon på sidorna och göra det mer behagligt för läsaren.

Instagram har fått sig ett nytt lyft också! Snyggat till visningsbilderna för händelser, bytt profilbild, skrivit om biografin och skaffat Linktr.ee. Och Linktr.ee, men snälla? Jag fattade ALDRIG grejen, men nu vill jag runt och kolla på ALLAS Linktr.ee och se hur de gjort sina! Kolla in ändringarna och följ mig här: @Hundklimpen.se

Mailat kunder efter brunchen och nu ska jag snart ut på promenad i solen, sen blir det lite ekonomifix och Social Branding!

Läs hela inlägget »
Etiketter: visual branding