Grundkurs/Unghundskurs
 

Grundkursen/Unghundskursen är för dig som har en hund över 6 månader. Du behöver inte ha gått några tidigare kurser för att medverka i denna. Din hund ska ha fått sin 12-veckorsspruta, eller om den har åldern inne, 1-års-sprutan.
 

Under praktiken
Vi kommer träna på inkallning på ett sätt som gör dig mer intressant för hunden. Vi tränar på kroppshantering inför utställning eller kommande veterinärbesök, att hunden ska behålla sin position i ett kommando du gett, exempelvis "ligg" tills du ber om annat. Du kommer få tips på hur ni kan jobba under hundmöten och hur du får hunden att jobba med hjärnan där hemma och ute på promenaderna!
 
Under teorin 
Vi tittar på skillnaden på hunden och vargen samt ser över våra belöningar och störningar - tycker hunden verkligen att du är värd att lyssna på och följa? Vi ska prata mer om signaler hunden skickar till dig och signaler som du kan skicka till hunden. Självklart finns det tid till att lyfta problem ni har hemma! 

Hos Hundklimpen har du alltid ett digitalt kurshäfte. Ni får en gemensam privatsida där jag uppdaterar er om vad vi gått igenom under tillfället. Dels för att minnet är kort men bra, men också för att du ska kunna fokusera på att vara här och nu på kurstillfället liksom att du lätt kan uppdatera dig om vad vi gjort om du varit från varande något tillfälle. Sen försöker jag tänka mycket på miljön.
 
Kursstart: Nästa start planeras andra veckan i april 2019! 
                 (Håller dock i privata grundkurser med 5 tillfällen á 1 h för 1950kr)
Tillfällen: 7 tillfällen á 1 h.
Antal deltagare: Max 6 från och med hösten 2018
Kostnad: 1450kr 
Var: Karl Johan parken (Ica Ekershallen)
Anmälan: hundklimpen@gmail.com

Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper!