Nyårs-RallyMix-helg!
 

Vill du få en hund som är trött inför nyårsfyrverkerierna? Då träffas vi i Hackvad hundhall där jag lär dig träningsklassens alla skyltar - om du inte redan kan dom! Rallymix är en perfekt kurs för dig som vill ha en hund med mer fokus och bättre koppelgående, har du en hund som har svårt med andra hundar så anpassar jag träningen till er fördel! Vid lunch medtags egen mat, men på eftermiddagen bjuds det på fika!

Kursstart:   Nyårsafton kl. 10-15
Kostad:       850 kr
Instruktör: Diplomerad instruktör och domare i rallymix, Beatrice Pettersson
Var:             Hackvad hundall
Anmälan:    hundklimpen@gmail.com
(Om du har gått rallymix innan och deltar bör du vara medveten om att det kan upplevas upprepande)

RallyMix - Träningsklass
 

En kurs som är nästan enbart praktisk!
RallyMix är för dig som har en hund över 12 veckor och som fått sin 12-veckor-spruta, eller om den har åldern inne, 1-års-sprutan. Du behöver inte ha gått några tidigare kurser för att medverka i denna, det är dock en fördel om din hund kan sitt och ligg, men inget krav. 

RallyMix kan beskrivas som en kombination av freestyle, agility, rallylydnad och lydnad! Det enda rallylydnad och rallymix har gemensamt är egentligen att du går en bana med skyltar, dess moment består nämligen mestadels av freestyle. 

I RallyMix får du redan från träningsklass träna på att föra hunden från din vänstra och högra sida samt, till skillnad från rallylydnad, mellan dina ben. Du väljer själv, utifrån vissa regler, vilket sätt du föredrar att föra din hund till nästa skylt - men ju mer du varierar positionerna desto bättre poäng! Du tränar på att kunna hälsa på andra människor, kunna lämna hund medan du plockar upp dess uträttade behov, stända dörrar, gå över övergångsställen - allt med fokus på att det ska vara både kul och klurigt för både hund och ägare!

Dessutom: Belöning ger dubbla poäng i Rallymix! Belöningsskyltarna finns med på banan för att göra Rallymix ännu mer positiv i hundens ögon! På tävling får du dessutom belöna längst hela banan - även om belöningsskylt inte finns där du står... Även om det drar ner helhetsintrycket är det ändå godkänt, och de minus du plockar på dig där kan du rätta till vid en belöningsskylt! Så belöna med mys, godis eller lek - och få poäng för det!

RallyMix är för alla hundraser, gamla hundar såsom unga valpar! Yngsta hundföraren har dessutom varit 8 år på kurs och äldsta varit över 90 år!

Mer info om Rallymix finns nedan!

Kursstart: (Planeras i mars!)
Tillfällen: 7 tillfällen á ca 1 timma
Kostnad: 1595kr 
Var: Karl Johan parken, vid Ica Ekershallen.
Instruktör: Diplomerad instruktör och domare i rallymix, Beatrice Pettersson
Anmälan: hundklimpen@gmail.com  


Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper!

Om Rallymix:
 

"RallyMix är en kul och spännande hundsport som lär dig hur du ska träna din hund på ett positivt sätt. Sporten inkluderar belöningar som mys, godis, röstberöm och lek, och dessa förstärker både dig och din hund under hela er träning. När det är dags att tävla kommer du dessutom att få högre poäng om du är duktig på att belöna din hund.

RallyMixens första klass är Träningsklass, där hunden hela tiden ska vara i koppel och där det är tillåtet att belöna hunden under hela banan. För att underlätta läsandet av skyltarna (gäller alla klasser) används silhuetter som ger en ledtråd till vad som ska ske vid skylten. Det hela är dessutom förtydligat genom att olika färger betyder olika riktning eller position. Blått symboliserar höger, rosa vänster och grått mellan. Det underlättar på så vis att på lite längre håll se vilket moment nästa skylt handlar om, så att man enklare kan planera sin bana.

Av de flesta skyltar framgår det tydligt i vilken position de ska utföras och dessutom i vilken position man ska förflytta sig till nästa. Men vissa skyltar är i stället försedda med en röd fågel. Då väljer du själv i vilken position du ska förflytta dig till nästa skylt, fot (hunden till vänster), work (hunden till höger) eller mellan (hunden mellan benen). Du påverkar alltså till viss del hur banan kommer att se ut för dig. Det tar domarna hänsyn till i sin bedömning – en väl planerad bana med god variation ger högre poäng än det motsatta.

I RallyMix lär sig både hund och ägare steg för steg hur man tränar på ett roligt och etiskt riktigt sätt.
Häng med i denna internationella hundsport och bli en rallymixare du också!"


Info taget från Rallymixing.se

Emelie & Frans, Åse & Sofie, Emma & Zammy samt Linda & Java