Om Beatrice Pettersson

Jag som driver Hundklimpen i Örebro heter Beatrice Pettersson och är 27 år. Sen jag var liten har vi haft två familjehundar. Kajsa var en Welsh springer spaniel och fanns redan innan jag kom till världen och lämnade oss när jag var 5 år. När jag fyllde 9 år kom Vera. Vera va en petit basset griffon vendéen och gick igenom bland annat hjärnhinneinflammation, livmoderinflammation och tumör i buken men blev ändå över 14 år gammal. Vera var den hund som fick mig att börja med denna typ av hundträning, hon var otroligt lättlärd och älskade att hitta på bus med mig. Eftersom jag under samma tid hade häst var det aldrig på tal om att tävla med hund, vi nöjde oss med att köra trick, vi testade på agility när hon var 10 år och körde mycket klickerträning. Den 9 april 2014 somnade Vera in, jag har mycket att tacka henne för vem jag är idag. 

För snart 7 år sedan skaffade jag min bostonterrier Otto. Våran valptid var otroligt tuff trots Veras hjälp, Otto var nämligen den envisaste vampyrvalpen i världen! Jag var nära att ge upp. När det var dags för valpkurs insåg jag att min hund var överstimulerad, jag hade försökt dämpa hans energi genom långa promenader trots hans unga ålder. Mer om Otto kan du läsa här

Midsommar 2017 kom lillebror Svante till familjen! En underbar krabat med mycket egen vilja! Lillebror är en petit basset griffon vendéen, samma ras som Vera var. I framtiden ska han bli pappas jakthund! Läs mer om honom här!
 

Beatrice Pettersson,
Otto & Svante

Våren 2017 avslutade jag mina studier på Örebro universitet där jag studerat retorikprogrammet med kommunikativt ledarskap. I min kandidatuppsats inom retorik studerade jag Cesar Millans (The Dog Whisperer/Mannen som talar med hundar) argumentation, du kan läsa den i under Kontakt och förmåner samt i tidningen Brukshunden Nr 1 2018. Målet med utbildningen har varit att bli ännu bättre på att hantera främmande situationer. Jag ville bli bättre på att coacha och motivera andra, kunna ta och ge feedback som får människor att lyfta och vilja ännu mer. Jag upplever att jag har uppnått det genom mina år på universitetet. 

Eftersom jag älskar hundspråk och att hitta lösningar till problem är det just det som jag vill förmedla vidare till dig. För det ska vara kul att ha hund, det ska vara kul att gå på hundkurs. Genom min utbildning vet jag att en positiv känsla och förståelse mellan flera personer skapar gladare, tryggare och samarbetsvilligare människor. Därför anser jag att hundträning ska byggas på just det. Trygghet, samarbete och glädje - för både hund och ägare! Kurserna ska vara roliga och lärorika, jag vill som tränare därför ge dig nya perspektiv och skapa förståelse för din hund på ett pedagogiskt sätt. Jag upplever att detta tankesätt gått bra för mig och Otto då han idag är 6 år och är en glad, lyhörd och smart kille med mycket driv! Trots en rad sjukdomar såsom spondylos, allergi, hjärtfel, tumör och infektioner har jag en hund som älskar alla människor och hundar, som skriker av lycka när han får träffa veterinären, kastar sig in på rehab och studsar av glädje när han får jobba med mig!


Just nu hittar du mig även på Bra Zoo på Rudbecksgatan vid sidan om Hundklimpen!
 

Innehar F-skattsedel.
För mer information eller vid önskad kontakt: 
hundklimpen@gmail.com
www.facebook.com/hundklimpen  
@Hundklimpen.se