Presentation av hundsyn

- Beatrice Pettersson -
Diplomerad & H-märkt hundinstruktör
Certifierad & H-märkt canineopat
Djurvårdare på nivå 2, Sellvens smådjursklinik

Har du som mål att stärka hundens självförtroende för att få en lugn och trygg familjemedlem? Vill du få en hund som är bekväm i både hemmiljö och kanske tävlingsmiljö? Bra! Jag också!Målet med mina träningsmetoder:
1. Pedagogiska & enkla övningar
2. Kännas bra i magen att utföra
3. Ha vetenskaplig grund & ge resultat som varar

Jag jobbar med belöningsbaserade metoder! Varför? För det första är min hund en familjemedlem, den ska känna sig trygg med att jag kommer skydda den från onödigt obehag. För det andra visar forskningen att belöningsbaserade metoder skapar hundar med bättre självförtroende, en hund som har bra självförtroende kommer känna sig tryggare i situationer den inte varit i förut vid t.ex. under veterinärbesök eller vid hundmöten. För det tredje blir hunden peppad att visa beteenden jag vill ha mer av, alltså får jag en hund som gör allt den kan för att imponera på mig! 

Jag straffar med andra ord inte bort beteenden jag inte vill ha, utan min träningsfilosofi undviker obehag. För mig är t.ex. kopplet en livlina, en säkerhet för att ha hunden kvar hos mig och inte ett sätt att lära hunden gå vid sidan, därför använder jag t.ex. inte koppelryck eller stryphalsband utan lär hunden värdet av att gå vid min sida på andra sätt.

Min hundsyn grundar sig på modern forskning från bland annat Sveriges första (och förmodligen största) hundpsykolog Anders Hallgren samt professorn i etologi, Per Jensen. Jag är utbildad genom bland annat Hundens Hus Göteborg/Örebro, Royal Dog Education, 3vallare och Attityd Hundkunskap. Om du vill veta mer om vilka kurser och utbildningar jag har gått finner du dom här! Om du underar varför jag skriver ut det så är det för att det är något jag själv lägger stor vikt vid när jag väljer instruktörshjälp. Vilka utbildningar man gått kan säga en hel del om instruktören! Och visst är det så, att är man stolt över sin utbildningsgrund är man inte rädd att visa den, tvärtom! Så vad tittar då jag på i valet av instruktör? Dels tittar jag på vart de är utbildade (skriver de inte ut det blir jag genast skeptisk) men också om de är H-märkta.

Hundklimpen är H-märkt! För att få H-märket krävs det att man gått utbildningar med adekvat forskningsbakgrund och att man tagit ställning mot aversiva träningsmetoder bland annat. Jag har betalat för att mina utbildningar inom hundträning och rehab/friskvård granskas, en trygghet för dig och något jag är stolt över.

Jag vill att både du och din hund ska känna er trygga hos mig och få med er så mycket kunskap som möjligt med er hem! Mina kurser passar för de som vill satsa stort i sporter liksom för de som "bara" vill ha en trygg och stabil familjehund! Jag har haft allt ifrån hundägare som gått hundkurser för att de bara vill ha en bra start med valpen, men också deltagare som satsat och idag bl.a. kvalat till World Agility Open. Om du vill läsa kursdeltagares utvärderingar så finner du det under respektive kurs här!


Du är varmt välkommen att kontakta mig! 


Innehar F-skattsedel.
För mer information eller vid önskad kontakt: 
Hundklimpen@gmail.com
www.facebook.com/hundklimpen  
@Hundklimpen.se
H-märkt
Dipl. hundinstruktör & cert. canineopat

Hundklimpen är anslutet till Sveriges hundföretagare - för din trygghet!

Sveriges hundföretagare (Tidigare IMMI, nu SHF) är en organisation där man som hundsintruktör kan ansöka om att bli medlem. Om en instruktör är medlem där har den skrivit under att den inte kommer använda psykiskt eller fysiskt våld mot hund, att man följer de lagar som finns, att instruktören alltid aktivt ska förespråka ansvarsfull och etisk träning, rådgivning, behandling och skötsel av hundar.

Instruktören betalar för att dess utbildningsdiplom ska granskas för att du som kund ska kunna känna dig trygg med vart du vänder dig med din hund. Jag är ansluten till SHF-hundinstruktörers och hundpsykologers branschorganisation, en garanti på att du anlitar en behörig, diplomerad hundinstruktör.