Presentation av hundsyn

Min hundsyn grundar sig på modern forskning från bland annat hundpsykologen Anders Hallgren och professorn i etologi Per Jensen. Jag är utbildad genom Hundens Hus Göteborg/Örebro, Royal Dog Education, 3vallare och Attityd Hundkunskap. Jag har med mina egna hundar även gått ett flertal kurser, men mer om min dessa och mina utbildningar hittar du här. Jag som instruktör är även H-märkt, för att få H-märket krävs det att man gått utbildningar med adekvat forskningsbakgrund bland annat.

Mina metoder bygger inte på att skapa obehag hos hunden, jag straffar inte bort beteenden jag inte vill ha. Jag arbetar med belöningsbaserade metoder som gör min hund peppad att visa beteenden jag vill ha mer av, för det är precis så jag jobbar, jag försöker stärka beteenden jag vill ha mer av - då får jag en hund som gör allt den kan för att imponera på mig!

Under respektive kurs ser du statistik från utvärderingarna på mina kurser. Jag vill att både du och din hund ska känna er trygga hos mig och få med er så mycket kunskap som möjligt med er hem! Mina kurser passar för de som vill satsa stort i sporter liksom för de som "bara" vill ha en trygg och stabil familjehund!
 

Du är varmt välkommen att kontakta mig! 


Innehar F-skattsedel.
För mer information eller vid önskad kontakt: 
hundklimpen@gmail.com
www.facebook.com/hundklimpen  
@Hundklimpen.se

Du ser på TV. Du blir jätteglad när din favoritserie börjar så du ropar "JAA!". Personen bredvid blir irriterad på dig och stänger av TVn. Du förstår ingenting. Nästa gång du ser på TV kommer din favoritserie igen. Du blir som vanligt jätteglad och ropar "JAA!", men liksom sist stänger personen bredvid av TVn. Efter ett par upprepade sådana här tillfällen börjar du känna negativitet till favoritserien och personen brevid. Eftersom varje gång serien kommer - stängs TVn av och det roliga tar slut. Nu vill du inte längre att programmet ska visas. Så när programmet startar på TVn ropar du nu istället "NEEJ!" och blir arg. Konsekvensen blir att personen bredvid dig stänger av TVn och skriker "FYYY!". Du förstår inte alls. Nyss var det fel att säga "ja", nu är det fel att säga "nej". Din frustration gör dig ännu mer förbannad, och nästa gång programmet på TVn startar kommer personen bredvid eskalera ännu mer i korrigeringarna mot dig... 


Vad skulle du ha gjort för att personen bredvid dig skulle bli nöjd? Tänk dig exakt detta i din hundträning. Använder du korrigeringar? Vet då din hund VAD det är du korrigerar? Visa hunden vad du VILL ha istället och belöna det, då får du MER av det beteendet.

Hundklimpen är anslutet till Sveriges hundföretagare - för din trygghet!

Sveriges hundföretagare (Tidigare IMMI, nu SHF) är en organisation där man som hundsintruktör kan ansöka om att bli medlem. Om en instruktör är medlem där har den skrivit under att den inte kommer använda psykiskt eller fysiskt våld mot hund, att man följer de lagar som finns, att instruktören alltid aktivt ska förespråka ansvarsfull och etisk träning, rådgivning, behandling och skötsel av hundar.

Instruktören betalar för att dess utbildningsdiplom ska granskas för att du som kund ska kunna känna dig trygg med vart du vänder dig med din hund. Jag är ansluten till SHF-hundinstruktörers och hundpsykologers branschorganisation, en garanti på att du anlitar en behörig, diplomerad hundinstruktör.