Presentation av hundsyn

Min hundträningssyn lutar sig varken mot Barbro Börjessons, Cesar Millans eller Fredrik Steens metoder som du kanske sett på TV. Min hundsyn grundar sig på modern forskning från bland annat hundpsykologen Anders Hallgren och Per Jensen. Jag är själv utbildad genom Hundens Hus Göteborg/Örebro, Attityd Hundkunskap och har gått ett flertal andra kurser hos företag med liknande hundsyn. (Mer om min utbildning här)

Jag hoppas att du är öppen för att testa metoder som inte bygger på att skapa obehag hos hunden eller straffa bort beteenden du inte vill ha hos din hund. Utan gärna vill prova metoder som gör din hund peppad på att visa beteenden du vill ha mer av: för det är precis så jag jobbar - jag försöker stärka beteenden jag vill ha mer av!
 

Du är varmt välkommen att kontakta mig! Oavsett tidigare erfarenhet, synsätt och användande av metod!


Innehar F-skattsedel.
För mer information eller vid önskad kontakt: 
hundklimpen@gmail.com
www.facebook.com/hundklimpen  
@Hundklimpen.se

Du ser på TV. Du blir jätteglad när din favoritserie börjar så du ropar "JAA!". Personen bredvid blir irriterad på dig och stänger av TVn. Du förstår ingenting. Nästa gång du ser på TV kommer din favoritserie igen. Du blir som vanligt jätteglad och ropar "JAA!", men liksom sist stänger personen bredvid av TVn. Efter ett par upprepade sådana här tillfällen börjar du känna negativitet till favoritserien. Eftersom varje gång den kommer - stängs TVn av och det roliga tar slut. Nu vill du inte längre att programmet ska visas. Så när programmet startar på TVn ropar du nu istället "NEEJ!" och blir arg. Konsekvensen blir att personen bredvid dig stänger av TVn och skriker "TYST!". Du förstår inte alls. Nyss var det fel att säga "ja", nu är det fel att säga "nej". Din frustration gör dig ännu mer förbannad nästa gång programmet på TVn startar och personen bredvid eskalerar ännu mer i korrigeringen mot dig... 


Vad ska du göra för att personen bredvid ska bli nöjd? Tänk dig exakt detta i din hundträning. Använder du korrigeringar? Vet då din hund VAD det är du korrigerar? Visa hunden vad du VILL ha och belöna det, då får du MER av det beteendet.

Hundklimpen är anslutet till Sveriges hundföretagare - för din trygghet!

Sveriges hundföretagare (Tidigare IMMI, nu SHF) är en organisation där man som hundsintruktör kan ansöka om att bli medlem. Om en instruktör är medlem där har den skrivit under att den inte kommer använda psykiskt eller fysiskt våld mot hund, att man följer de lagar som finns, att instruktören alltid aktivt ska förespråka ansvarsfull och etisk träning, rådgivning, behandling och skötsel av hundar.

Instruktören betalar för att dess utbildningsdiplom ska granskas för att du som kund ska kunna känna dig trygg med vart du vänder dig med din hund. Jag är ansluten till SHF-hundinstruktörers och hundpsykologers branschorganisation, en garanti på att du anlitar en behörig, diplomerad hundinstruktör.