Mixxa träningsklass - Online
 

En kurs som nästan enbart är praktisk!
"Mixxa är en kul och spännande hundsport som lär dig hur du ska träna din hund på ett positivt sätt. Sporten inkluderar belöningar som mys, godis, röstberöm och lek, och dessa förstärker både dig och din hund under hela er träning. När det är dags att tävla kommer du dessutom att få högre poäng om du är duktig på att belöna din hund.

Mixxas första klass är Träningsklass, där hunden hela tiden ska vara i koppel och där det är tillåtet att belöna hunden under hela banan. För att underlätta läsandet av skyltarna (gäller alla klasser) används silhuetter som ger en ledtråd till vad som ska ske vid skylten. Det hela är dessutom förtydligat genom att olika färger betyder olika riktning eller position. Blått symboliserar höger, rosa vänster och grått mellan. Det underlättar på så vis att på lite längre håll se vilket moment nästa skylt handlar om, så att man enklare kan planera sin bana.

Av de flesta skyltar framgår det tydligt i vilken position de ska utföras och dessutom i vilken position man ska förflytta sig till nästa. Men vissa skyltar är i stället försedda med en röd fågel. Då väljer du själv i vilken position du ska förflytta dig till nästa skylt, fot (hunden till vänster), work (hunden till höger) eller mellan (hunden mellan benen). Du påverkar alltså till viss del hur banan kommer att se ut för dig. Det tar domarna hänsyn till i sin bedömning – en väl planerad bana med god variation ger högre poäng än det motsatta.

I mixxa lär sig både hund och ägare steg för steg hur man tränar på ett roligt och etiskt riktigt sätt.
Häng med i denna internationella hundsport och bli en mixxare du också!"

Mixxa är för alla hundraser, gamla hundar såsom unga valpar! Yngsta hundföraren har dessutom varit 8 år på kurs och äldsta varit över 90 år! Mer info om mixxa finns under nästa bild!

Hos Hundklimpen har du alltid ett digitalt kurshäfte här på hemsidan. Perfekt då det är mindre risk att glömma övningar, ger er möjlighet att vara fullt närvanrande under kursen, bättre för miljön än papper men också smidigt om ni inte kan komma men ändå vill se vad vi jobbat på. 

Kursstart: 1 oktober (Anmälan öppnar 25 september - mer info kommer!)
Sista anmälningsdag: 1 Oktober
Kostnad: Info kommer.*
Du får: Tillgång till ca 1 h videomaterial och dokument för att komma igång, möjlighet att skicka in klipp för feedback under kursens gång och diplom efter avslutad kurs
Plattform: Facebook (Du blir inbjuden till en privat grupp och får mail när nya delar släpps!)
Instruktör: Diplomerad instruktör och domare i mixxa, Beatrice Pettersson
Anmälan: hundklimpen@gmail.com  
Läs anmälningsvillkor här!
 

* En anmälningsavgift på 300 kr betalas inte tillbaka om du inte kan medverka på kursen.
Resterande kursavgift betalas endast tillbaka om du inte påbörjat kursen,
i detta fall inte hunnit blivit inbjuden till Facebookgruppen.