Mixxa träningsklass -
Online


Denna sport kom över mig när jag var på ett hundläger för ett par år sedan, min första tanke då var "varför finns inte detta i Örebro"?. Jag utbildade mig därför till instruktör och domare i Mixxa och tog sporten till Närke! 

Mixxa är en sport som är inspirerad av rallylydnad, freestyle och agility! I Mixxa går du en bana med skyltar som säger vad du ska göra, vilket kan vara allt ifrån att få din hund att snurra, att tillsammans ta er genom en dörr eller gå över ett övergångsställe m.m - med en twist såklart: du kan påverka hur det ska göras! 

I Mixxas första klass (träningsklass) ska hunden hela tiden vara kopplad och det är tillåtet att belöna hunden under hela banan (belönar du bra får du dessutom extrapoäng). För att underlätta läsandet av skyltarna (gäller alla klasser) används silhuetter som ger en ledtråd till vad som ska ske vid skylten. Det hela är dessutom förtydligat genom att olika färger betyder olika riktning eller position. Blått symboliserar höger, rosa vänster och grått mellan. Det underlättar på så vis att på lite längre håll se vilket moment nästa skylt handlar om, så att man enklare kan planera sin bana. Du påverkar alltså till viss del hur banan kommer att se ut för dig. Det tar domarna hänsyn till i sin bedömning – en väl planerad bana med god variation ger högre poäng än det motsatta.

Av de flesta skyltar framgår det tydligt i vilken position de ska utföras och dessutom i vilken position man ska förflytta sig under till nästa skylt. Men vissa skyltar är i stället försedda med en röd fågel. Då väljer du själv i vilken position du ska förflytta dig till nästa skylt, fot (hunden till vänster), work (hunden till höger) eller mellan (hunden mellan benen).

Under sex veckors tid kommer du lära dig träningsklassens alla skyltar! Mixxa är för alla hundraser, gamla hundar såsom unga valpar! Hundförare har varit allt ifrån 8 till över 90 år som gått kurs, så varför inte göra det här med familjen? 


Kursstart 2024: 
Startgrupp A)

Kostnad: 1890kr (Skyltar i PDF ingår)
Var: Hundklimpens träningsplan
Anmälan: Hundklimpen@gmail.com  
Instruktör: Diplomerad instruktör och domare i mixxa, Beatrice Pettersson
Läs anmälningsvillkor här!

* En anmälningsavgift på 300 kr betalas inte tillbaka om du inte kan medverka på kursen.
Resterande kursavgift betalas endast tillbaka om du inte påbörjat kursen.