Prickigabandet

Prickiga bandet startades januari 2010 då jag under mitt projektarbete ville hjälpa hjälpa vanvårdade katter och hundar. Initiativet uppmärksammades i Örebros lokaltv under två veckors tid samt i tidningen Nerikes Allehanda på två helsidor. Från januari till slutet på april så lyckades jag skramla ihop 2940kr på dessa handgjorda band och med alla insamlingar samt en konsert jag anordnade fick vi ihop totalt 15880kr! Jag överlämnade 7940kr till Hundstallet som gav nästan 38 vårddygn! De andra 7940kr skänktes till Spinnhuset i Hallsberg som investerade i en utegård så katterna fick gå ut och in bäst de ville! Tack alla som gjorde detta möjligt!
 
Den 12/3 2018 skickades det en ny summa till Hundstallet! Tillsammans samlade vi ihop 1000kr, vilket motsvarar ca 3,5 dygn hos för en hund hos Hundstallet. Tack alla ni som var med och bidrog! 2022 blev det ytterliggare 400kr!

BFF Strays fick 200kr 2022 
genom Prickigabandet för att
kunna hjälpa fler hundar på plats i Spanien!

2022 gick 1100kr till att hjälpa de utsatta hundarna och dess ägare som drabbats av kriget i Ukraina! Black Dog Foundation har varit på plats ett par gånger för att försöka bidra med hundmat, mediciner, burar och annat som behösv när man är på flykt och lämnat allt man äger. Jag vill hjälpa dom att hjälpa, låt oss hjälpas åt!

Hundstallet finns på tre platser i Sverige. Åkeshov, Stockholm och Alingsås samt utanför Staffanstorp i Skåne. De gör ett fantastiskt fint arbete med att hjälpa hundar här på plats i Sverige. Ibland somnar husse och matte in i oväntat, eller så uppstår problem som gör att man inte kan ha sin hund kvar - saker sker som vi helt enkelt inte kan rå för. Att kunna vara med och stötta en sån här fin organisation är fantastiskt roligt!
 

Black Dog Foundation har under 2022 hjälpt hundar i Ukraina under det pågående kriget. Sandra har tagit dig till Ukraina via skålbil/van för att leverera foder, mediciner, filtar och andra förnödenheter som behövs när man flyr sitt hem och lämnar allt man har och äger. Sandra jobbar annars med att rädda, rehabilitera och adoptera ut hundar i Sverige med fokus på de mest svåradopterade hundarna: de svarta äldre hundarna. Självklart vil vi stötta denna förening!

Prickigt band 20kr/st
(Slutsålda)

Om banden ska skickas +13kr för frimärke.

Bandet står för samma budskap som tidigare, men jag uppskattar såklart om någon vill driva initiativet vidare och fokusera på katter
- Tills dess hjälper vi hundarna!


Personer som köpt Prickigabandet 2022:
Sara Brorsson, Skövde
Diana Walter, Pålsboda
Natalie Bengtsson, Örebro
Annelie, Jennifer & Holger Skog, Vintrosa
Marie Krusell, Askersund
Annika Jansson, Sköllersta
Angelica Nilsson-Berglund, Vretstorp
Martina Fryklöf, Munsö


Personer som köpt Prickigabandet 2021:

Evelina Ekstrand, Malmö 
Sandra Nyberg, Grums 
Ellen Huzelius, Frövi 
Lisa Olsson, Örebro 
Alexandra Tolfsson, Borås 
Veronica Engqvist, Ulricehamn 
Amanda Nilsson, Överkalix 
Emma Dysholm, Pite