Rallylydnad Nybörjarklass
 

Rallylydnad passar hundar från 3 månader och uppåt. Du behöver ej ha gått valpkurs eller ha som mål att tävla för att medverka i denna kurs! Din hund ska ha fått 12-veckors-sprutan, eller om den har åldern inne, 1 årssprutan.
 
Ni kan vara både soffpotatisar eller energiknippar! Här får du massor med hjälpmedel till både vardagen och om du vill ut på tävlingsbanorna! Är det någon gren man ska prova att tävla i så är det just denna, roligare och mysigare tävling får du leta efter, här hjälper alla varandra! Vi tränar in över 30 skyltar och ni får vettiga tips och tricks för att kunna förbättra kontakten mellan hund och förare. 
 
Lite om rallylydnad: 
I rallylydnad går du en bana på 15 skyltar, tempot kan vara långsamt, normalt eller att småjogga. Koppel och halsband är krav under nybörjarklass och du följer en bana som har skyltar med beskrivningar på vad du och din hund ska göra. Exempel: Ni ska gå slalom mellan koner eller, du ska runda din hund medan den ligger ned eller, att hunden ska sätta sig framför dig nos mot näsa och sen runda dig bakom din rygg! Här får husse och matte tänka så det knakar och vovven kommer tycka att de genast blivit mycket mer intressanta att följa när det finns uppgifter att utföra! När du tävlar i rallylydnad får du prata med hunden, du får locka och tjoa hur mycket du vill, det ska vara positivt och roligt för båda! Det du inte får göra är att ha sträckt koppel, ta i hunden, säga nej eller på annat sätt korrigera hunden negativt, det är såklart svårt ibland och just därför är denna kurs ett utmärkt sätt att komplettera den vardagliga lydnaden med för dig som missat grundkurs eller valpkurs!

Hos Hundklimpen har du alltid ett digitalt kurshäfte här på hemsidan. Perfekt då det är mindre risk att glömma övningar, ger er möjlighet att vara fullt närvanrande under kursen, bättre för miljön än papper men också smidigt om ni inte kan komma men ändå vill kunna träna till nästa tillfälle.
 
 
Kursstart: Tisdagen den 31/3 kl. 19.00-20.00, kursen fortsätter med samma veckodag och tid datumen 7/4, 14/4, 21/4, 28/4, 5/5 & 12/5. (Privat fortsättningskurs, 5 tillfällen á 1 h för 2300kr, ord.pris 2500kr)
Tillfällen: 7 á 1 h
Kostad: 1450kr
Var: Karl Johan parken (Vid Ica Ekershallen), ett tillfälle kan vara ca 1 km från Marieberg köpcentrum, Rangeltorp 317 då Hundklimpen nu har en inhägnad träningplan.
Totalt antal deltagare: Max 6 st
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
Läs anmälningsvillkor här!
 
Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper!

Öppenträning i rallylydnad, nybörjarklass & fortsättning
 

Passar dig som tidigare har gått rallykurs eller ändå "kan" klassens skyltar!
 
Du behöver fortfarande inte ha som mål att tävla, kanske vill du bara fräscha upp minnet om skyltarna eller träna miljöträning med andra hundar?
 
Under dessa tillfällen byggs det upp två olika banor där du får chans att träna, men samtidigt få feedback på vad det är du behöver träna mer på. För dig som vill tävla - se detta som träningstävling!
 
Observera att det är engångstillfällen, ingen kurs!

Engångstillfälle: 
Kostnad: 150kr för ca 1 h 
Plats: Rangeltorp 317
Anmälan: Hundklimpen@gmail.com 
Läs anmälningsvillkor här!
(Uppge vilken klass du vill träna på!)
Max 8 deltagare

Rallylydnad, fortsättningsklass


Rallylydnad passar hundar som kan nybörjarklassens skyltar, men inte felfritt. Du behöver inte ha som mål att tävla för att medverka i denna kurs, kan ses som kontaktträning!
 
Ni kan fortfarande vara både soffpotatisar eller energiknippar, ja kanske t.o.m. enormt tävlingssugna när ni anmäler er hit! Vi tränar in alla fortättningsklassens skyltar, ni får vettiga tips och tricks för att kunna förbättra kontakten mellan dig och hunden för att på egen hand sedan ha hunden lös på banan. 

I fortsättningskursen läggs alltså tiden på att lära in de nya skyltarna, nu kommer nämligen mer utmaningar! Du ska nu kunna gå förbi frestelser, kunna skicka hunden över ett hinder på kommando samt att det kommer fler roliga utmaningar! I denna klass tävlar man med hunden lös, men vi tränar dock hundarna i koppel på träningen för att bibehålla tryggheten och säkerheten. Det kommer finnas möjlighet att träna på att gå bana utan koppel i inhägad
 

Kursstart: 
                  (Jag håller även i privata rallykurser med 5 tillfällen á 1 h för 2000kr.)
Tillfällen: 6 tillfällen á 1 h
Kostnad: 1250kr*.
Plats: Karl Johan parken (Vid Ica Ekershallen), ett tillfälle kan vara ca 1 km från Marieberg köpcentrum, Rangeltorp 317 då Hundklimpen nu har en inhägnad träningplan.
Anmälan: hundklimpen@gmail.com  
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
Läs anmälningsvillkor här!
Deltagare: Max 6 st

Rallylydnad, avancerad klass


Rallylydnad passar hundar som kan nybörjarklassens och fortsättningsklassens skyltar, men inte felfritt. Du behöver inte ha som mål att tävla för att medverka i denna kurs, kan ses som kontaktträning!
 
Ni kan fortfarande vara både soffpotatisar eller energiknippar, ja kanske t.o.m. enormt tävlingssugna när ni anmäler er hit! Vi tränar in alla fortättningsklassens skyltar, ni får vettiga tips och tricks för att kunna förbättra kontakten mellan dig och hunden för att på egen hand sedan ha hunden lös på banan. 

I avancerade klassen lär vi in de nya skyltarna för denna klass, nu kommer även mer utmaningar! I denna klass tävlar man med hunden lös, men vi tränar dock hundarna i koppel på träningen för att bibehålla tryggheten och säkerheten. Däremot ges mer tips på kontaktövningar och på att få hunden att vilja vara nära dig.
 
Kursstart: 
Tillfällen:
Kostnad: 
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
Läs anmälningsvillkor här!
Kursen hålls i Emilsberg ca 2 km från Marieberg köpcentrum