Rallylydnad, nybörjarklass
 

Rallylydnad passar hundar från 3 månader och uppåt. Du behöver ej ha gått valpkurs eller ha som mål att tävla för att medverka i denna kurs! Din hund ska ha fått 12-veckors-sprutan, eller om den har åldern inne, 1 årssprutan.
 
Ni kan vara både soffpotatisar eller energiknippar! Här får du massor med hjälpmedel till både vardagen och om du vill ut på tävlingsbanorna! Är det någon gren man ska prova att tävla i så är det just denna, roligare och mysigare tävling får du leta efter, här hjälper alla varandra! Vi tränar in över 30 skyltar och ni får vettiga tips och tricks för att kunna förbättra kontakten mellan hund och förare. 
 
Lite om rallylydnad: 
I rallylydnad går du en bana på 15 skyltar, tempot kan vara långsamt, normalt eller att småjogga. Koppel och halsband är krav under nybörjarklass och du följer en bana som har skyltar med beskrivningar på vad du och din hund ska göra. Exempel: Ni ska gå slalom mellan koner eller, du ska runda din hund medan den ligger ned eller, att hunden ska sätta sig framför dig nos mot näsa och sen runda dig bakom din rygg! Här får husse och matte tänka så det knakar och vovven kommer tycka att de genast blivit mycket mer intressanta att följa när det finns uppgifter att utföra! När du tävlar i rallylydnad får du prata med hunden, du får locka och tjoa hur mycket du vill, det ska vara positivt och roligt för båda! Det du inte får göra är att ha sträckt koppel, ta i hunden, säga nej eller på annat sätt korrigera hunden negativt, det är såklart svårt ibland och just därför är denna kurs ett utmärkt sätt att komplettera den vardagliga lydnaden med för dig som missat grundkurs eller valpkurs!
 
Kursstart: Tisdagen den 15 augusti kl 19.15 (Vecka 33)
Tillfällen: 7 tillfällen á ca 1 timma, datumen är:
                Tisdagar med start 15/8 - 22/8 - 29/8 - 5/9 - 12/9 - 19/9 - 26/9.
Kostad: 1450kr 
Var: Karl Johan parken, vid Ica Ekershallen.
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
 
Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper!

Rallylydnad, fortsättningsklass


Rallylydnad passar hundar från 3 månader och uppåt. Du behöver ha gått kurs i nybörjarklass men inte kunna alla skyltar utantill för att delta. 
Du behöver inte ha som mål att tävla för att medverka i denna kurs, kan ses som kontaktträning!

 
Ni kan fortfarande vara både soffpotatisar eller energiknippar, ja kanske t.o.m. enormt tävlingssugna när ni anmäler er hit! Vi tränar in alla fortättningsklassens skyltar, ni får vettiga tips och tricks för att kunna förbättra kontakten mellan dig och hunden för att på egen hand sedan ha hunden lös på banan. 

I fortsättningskursen läggs alltså tiden på att lära in de nya skyltarna, nu kommer nämligen mer utmaningar! Du ska nu kunna gå förbi frestelser, kunna skicka hunden över ett hinder på kommando samt att det kommer fler roliga utmaningar! I denna klass tävlar man med hunden lös, men vi tränar dock hundarna i koppel på träningen för att bibehålla tryggheten och säkerheten. Däremot ges mer tips på kontaktövningar och på att få hunden att vilja vara nära dig.
 

Kursstart: Ej planerad. Vill du lära dig skyltarna? Se paketpris på privatlektioner!
Tillfällen:
Kostnad: 
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
Max 8 deltagare
Kursen hålls vid Karl Johans park på väster i Örebro

Banträning i rallylydnad, nybörjarklass & fortsättning
 

Passar dig som tidigare har gått rallykurs eller ändå kan nybörjarklassens/fortsättningsklassens skyltar!
 
Du behöver fortfarande inte ha som mål att tävla, kanske vill du bara fräscha upp minnet om skyltarna eller träna miljöträning med andra hundar?
 
Under dessa tillfällen byggs det upp två olika banor där du får chans att träna, men samtidigt få feedback på vad det är du behöver träna mer på. Medan en går banan får de andra chans att träna på delmoment med de andra ekipagen som störning. Under banombyggnaden får hundarna chans att kissa och vila innan det är dags för ny utmaning. För dig som vill tävla - se detta som träningstävling!
 
Observera att det är engångstillfällen, ingen kurs!
Engångstillfälle: 24 juli kl 20-21 (fokus nybörjarklass & fortsättningsklass)
Kostnad: 150kr för ca 1 h 
Max 8 deltagare
 

Rallylydnadshelg med fokus på fokus
 

Vill du finslipa på rallylydnadens skyltar? Vill du få tips och råd på hur du och hunden behåller kontakten utan att det blir sök på planen? Behöver du testa lite nya störningar? Toppen! Du har kommit helt rätt! Vi träffas i Hackvad hundhall där jag bygger upp kluriga banor, provar kontaktövningar för att få hunden att förstå att det lönar sig att titta på sin förare! Vid lunch medtags egen mat, men på eftermiddagen bjuds det på fika och snackas hund!

Kursstart: Kursstart ej planerad
Kostad:  inkl. fika.
Var: Hackvad hundall
Anmälan: hundklimpen@gmail.com
Nybörjarklassens & fortsättningsklassens skyltar kommer användas!