Viltspår steg 1
 

Denna kurs hette tidigare "Viltspårsintro". Viltspår passar alla hundar i alla åldrar oavsett ras!

Kanske har du en jakthund som du vill ska få utlopp för sitt behov att få jobba med nosen? Kanske har du en hund med stor jaktlust som du vill förtydliga för när man får söka och inte? Kanske har du en hund som är osäker i olika sammanhang och som du vill ge möjligheten att höja sitt självförtroende genom viltspår!? Oavsett så är du rätt ute! Det räcker till och med med att du bara är nyfiken på hur viltspår funkar och hur din hund skulle reagera på ett viltspår! 

Här får du ett viltspårsintro!
Hur lägger man ett viltspår? Vilka saker behöver jag? Hur går man viltspåret? Kanske framförallt, hur funkar det med alla rutiner och hur ger jag min hund bäst förutsättningar i spåret? Vad ska vi akta oss för och vad kan vi lika gärna strunta i? Du får dina svar här! Inte nog med att det blir en härlig teoristund med möjlighet till att ställa mycket frågor, vi ska ju spåra också - det bästa av allt! 

Kursstart 2024:
Start C) Torsdagen den 15/8 kl. 17.30-ca19.30
Skriv upp dig här för förtur till nästa kurssläpp!

Tillfällen: 1 tillfälle á ca 2-2,5 h, notera att din hund måste kunna vänta i en bil eller kunna vara uppbunden mellan spåren.
Totalt antal deltagare: Max 4 hundar för att kunna erbjuda hög kvalitet 
Kostad: 990kr
Utgångspunkt: Hundklimpens träningsplan 
Instruktör: Beatrice Pettersson, viltspårsinstruktör utb. hos bl.a. Helena Lyckoskog
Anmälan: Hundklimpen@gmail.com  
Läs anmälningsvillkor här!

* En anmälningsavgift på 300 kr betalas inte tillbaka om du inte kan medverka på kursen. Resterande kursavgift betalas inte tillbaka om du påbörjat kursen. Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper.

Utvärderingar viltspårsintro


60% uppger att kursen överträffade deras förväntningar
40% uppger att kursen var som de förväntade sig

"Jag fick en mycket bra grund att stå på för fortsatt träning hemma"
"Tycker jag lärde mig mycket"

"Tydlig bra information, gillar att det kändes ostressat och Beatrice tog sig tid att svara på alla frågor!"

"Kändes superbra att mina reaktiva hund kunde gå på en kurs precis som alla andra hundar. För en gång skull kunde jag känna mig mer bekväm på en kurs pga detta."

"Man fick veta hur viltspår funkar och hur man lägger upp. Men man fick även veta vilka selar och koppel som passar bäst beroende på hunden. Detta är en kurs jag skulle kunna gå igen bara för att!"

"Jag visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss och var rädd för att X skulle bli stressad, men vi känner oss väl omhändertagna och har otrolig mersmak"

trassel
papillon

Avicii
Röd setter

Nomi
bedlingtonterrier

Vilma
cockerspaniel/basset fauve de bretagne