Valpkurs
 

Valpkurs är för dig med hund mellan 3-6 månader. Valpen ska ha fått sin 12-veckors-spruta för att delta.
 
Med hjälp av modern forskning och snälla träningsmetoder kommer du efter kursstart uppleva att du känner din valp på en helt ny nivå. Du kommer ha lärt din hund sitt, ligg och stå och ha verktygen för att få din hund att stanna kvar i positionen du bett om. Likaså kommer du ha fått prova på övningar där du ökar hundens lust att komma på inkallning och stanna kvar hos dig, vi kommer också ha ökat hundens intresse för att gå vid din sida och minska risken för koppeldragande.

På teorin som är inbäddad i praktiken pratar vi om kloklippning där jag delar med mig om mina bästa tips från mitt tidigare jobb. Vi pratar även om hundspråk, flera olika sjukdomar och sjukvård, hur du kan hjälpa din hund vid hundmöten samt hur du kan jobba med belöningar på smartast sätt.

Hos Hundklimpen har du alltid ett digitalt kurshäfte! 
Perfekt då det är mindre risk att glömma övningar och ger er möjlighet att vara fullt närvarande under kursen! Dessutom är det bättre för miljön än papper, men också smidigt om ni inte kan komma men ändå vill se vad ni ska träna på till nästa tillfälle!
 
Kursstart 2022: 
E) Söndagen den 14/8 kl. 13.00-14.00, därefter 21/8, 28/8, 4/9, 11/9, 18/8 & 25/9. Pågår!
F) Måndagen den  22/8 kl. 17.30-18.30, därefter 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 & 3/10. Pågår!
G) Måndagen den 22/8 kl. 19.15-20.15, därefter 29/8, 5/9, 12/9, 19/9, 26/9 & 3/10. Pågår!
H) Söndagen den 9/10 kl. 10.30-11.30, därefter 16/10, 23/10, 30/10, 6/11, 13/11 & 20/11.  FULL! (Skicka mail till Hundklimpen@gmail.com för att stå som reserv)

Skriv upp dig här för förtur till nästa kurssläpp!

Tillfällen: 7 tillfällen á ca 1 timma
Kostad: 1790kr*
Totalt antal deltagare: Max 7 hundar
Var: Ca 1 km från Marieberg köpcentrum, på Hundklimpens inhägnade träningplan. Se kartor nedan eller vägbeskrivning här
Övrig info: Kurshäfte online under kursens gång. Högtalare används under kursen.
Anmälan: hundklimpen@gmail.com  
Läs anmälningsvillkor här!

* En anmälningsavgift på 300 kr betalas inte tillbaka om du inte kan medverka på kursen. Resterande kursavgift betalas inte tillbaka om du påbörjat kursen. Om din tik löper under kursens gång är den välkommen om de andra deltagarna med hanhundar anser att det är möjligt, annars får husse och matte gå utan hund de tillfällena hunden löper.

Utvärderingar valpkurs


50% uppger att kursen överträffade deras förväntningar
50% uppger att kursen var som de förväntade sig

Om kursens förväntningar:
"Allt var lungt trevligt och anpassat för varje individ. Varje steg förklarades tydligt och med små bra instruktioner fick vi hjälp att klara uppgifterna! Super bra med läxor och hemma uppgifter. Privata hemsidan med inloggning kanon bra för en som har svårt att komma ihåg allt! Du är super duktig! Och genuint intresserad för dom fyrbenta men oxå deras mattar/hussar. Tack snälla!"

"Varit väldigt pedagogisk, väldigt bra förklaringar till varför vi gjort varje moment och hur man kan använda det i vardagen. Varit både bredare och djupare kunskap än jag hade förväntat mig!"

"Uppskattat ditt bemötande och motivation till att svara på frågor som uppstått under tidens gång, även om det inte handlat om det som kursen fokuserat på."


Om kursen har underlättat deras vardag:


"Ja, fått många bra tips på hur vi kan träna mer effektivt och få snabba resultat. Fått X mer intresserad av oss."

"Ja, absolut. Så många bra "kommandon", som jag inte själv tänkt på."

"Uppskattar att vi fått läxa att ta reda på info om olika sjukdomar. Att vi fått enkla o bra förklaringar på uppgifter o våra frågor."

"Ja! Många olika verktyg för att bättre lära känna vår valp. Samtidigt som vi fick många tips som vi hade önskat att vi fått med vår äldre hund när vi var på valpkurs som vi fått kämpa med i efterhand då vi inte tänkte på det från början, till exempel stadga."

"Ja! Fått många tips och verktyg om moment i vardagen. Det där lilla extra som man inte tänker på själv, man har fått en bättre förståelse varför hunden reagerar och gör som den gör vilket underlättat hur man ska hantera det och tänka."

"Ja! Vi har fått kunskap om hur vi skall bemöta våran valp på bästa sätt och det har verkligen gett resultat."

"Så himla nöjd! Du är så duktig och jag är tacksam över att du anpassade varje övning till hur varje hund låg i utvecklingen, alltså att det fanns flera sätt att utveckla varje övning så att alla hundar fick det som krävde!"

Karta över Hundklimpens träningsplan,
ca 1 km från Marieberg köpcentrum